Clatite japoneze


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Clatite japoneze


Clatite japoneze

Rating   ( 3 voturi)

5 3

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 889 ori

Vezi toate retetele bucatarului (52)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Japonia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

200 gr. făină, 1 lgt. praf de copt, 4 ouă, 100 gr. zahăr, 4 lg. apă, 2 lg. miere.


Mod de preparare:

Ouăle se mixează cu zahărul până își dublează volumul și se deschid la culoare. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt și se amestecă. Se adaugă apa și se amestecă, apoi se adaugă mierea. Aluatul obținut se dă la frigider pt. cel puțin 30 min. Se încinge o tigaie teflonată (nu se unge cu nimic) și se pune o jumătate de polonic de aluat în centru. Când încep să apară bășici deasupra, se întoarce pe partea cealaltă cu o spatulă. Clătita este gata când ambele fețe sunt maronii (aveți grijă că trec repede de la stadiul de maroniu la cel de ars! ), iar marginile deschise la culoare. Eu le-am servit cu dulceață de cireșe și înghețată de banane.



0
Comentarii si intrebari la: Clatite japoneze

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Chec din albusuri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste, adaugam...

Guguluf simplu

Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga...

Chec de post

Intr-un vas adaugam faina, zaharul, uleiul, apa, zaharul vanilat, praful de copt si amestecam...

Eclere cu crema de vanilie

Pregatim cojile. Intr-o cratita adaugam apa, uleiul, sare si punem pe foc sa fiarba. Cand a...

Rulada cu capsuni

Pentru blat, mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand galbenusurile,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...