Clatite japoneze


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Clatite japoneze


Clatite japoneze

Rating   ( 3 voturi)

5 3

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 1192 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Japonia
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

200 gr. f?„?’in?„?’, 1 lgt. praf de copt, 4 ou?„?’, 100 gr. zah?„?’r, 4 lg. ap?„?’, 2 lg. miere.


Mod de preparare:

Ou?„?’le se mixeaz?„?’ cu zah?„?’rul pân?„?’ î??β„?i dubleaz?„?’ volumul ??β„?i se deschid la culoare. Se adaug?„?’ treptat f?„?’ina amestecat?„?’ cu praful de copt ??β„?i se amestec?„?’. Se adaug?„?’ apa ??β„?i se amestec?„?’, apoi se adaug?„?’ mierea. Aluatul ob??β€?inut se d?„?’ la frigider pt. cel pu??β€?in 30 min. Se încinge o tigaie teflonat?„?’ (nu se unge cu nimic) ??β„?i se pune o jum?„?’tate de polonic de aluat în centru. Când încep s?„?’ apar?„?’ b?„?’??β„?ici deasupra, se întoarce pe partea cealalt?„?’ cu o spatul?„?’. Cl?„?’tita este gata când ambele fe??β€?e sunt maronii (ave??β€?i grij?„?’ c?„?’ trec repede de la stadiul de maroniu la cel de ars! ), iar marginile deschise la culoare. Eu le-am servit cu dulcea??β€??„?’ de cire??β„?e ??β„?i înghe??β€?at?„?’ de banane.



0
Comentarii si intrebari la: Clatite japoneze

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere in foietaj

Merele se spala si se curata de cotor. Foietajul se taie patrate cam de 10 cm pe laturi - dar...

Bezele cu vanilie si ciocolata

Pentru bezele se bat bine 3 albusuri de ou cu un praf de sare,, dupa pui zahar pudra vreo 3-4...

Cheesecake cu fructe de padure

Unge cu unt o tava rotunda cu peretei detasabili si diametrul de 22-26 cm. Cu cat tava e mai...

Biscuiti prajiti-banane prajite

Intr-o cana punem bicarbonatul si cateva picaturi de lamaie sau otet si amestecam bine pentru...

Tiramisu cu mascaropne 2

Se iau cele 3 oua si se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un vas se adauga galbenusurile...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...