Cornulete cu marmelada


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Cornulete cu marmelada


Cornulete cu marmelada

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: adriana


Reteta vizualizata de: 822 ori

Vezi toate retetele bucatarului (203)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

600 g faina
200 g iaurt
2 oua
5 linguri de untura
5 linguri zahar
1 lingurita sare
apa calduta
coaja de lamaie
1 cub de drojdie
marmelada


Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam faina cu coaja de lamaie, zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta. Acoperim si lasam la dospit 10 min. Adaugam iaurtul, ouale batute, untura si incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios (daca mai este nevoie adaugam apa calduta). Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Cand a crescut il vom imparti in 2 si formam cate o bila, intindem aluatul in forma de cerc pe masa infainata si taiem triunghiuri. Adaugam cate 1 lingurita de marmelada si rulam, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos. Eu am facut din jumatate de coca cornulete si din cealalta jumatate am facut pateuri cu marmelada.



0
Comentarii si intrebari la: Cornulete cu marmelada

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...