Cornulete cu nuca si gem


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Cornulete cu nuca si gem


Cornulete cu nuca si gem

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1350 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 cana bors
o treime cana margarina topita
drojdie cat o nuca
4-5 linguri zahar
faina cat cuprinde
1 esenta vanilie
coaja de lamaie
un borcan gem prune
nuca macinata
zahar pudra


Mod de preparare:

Se pun intr-un bol borsul, margarina topita, zaharul. Drojdia o inmuiem in putina apa calduta si o lingurita zahar. Turnam drojdia inmuiata peste ingredientele de mai sus, esenta de vanilie, coaja de lamaie, iar la urma faina cat cuprinde. Se amesteca toate pana iese un aluat ca de fursecuri (mai tare, ca sa putem lucra cu el). Se lasa 20 de minute la odihnit. Gemul se amesteca cu nuca macinata. Intinzi o foaie dintr-o bucatica da aluat , tai patratele, le umpli, le rulezi si le pui intr-o tava cu hartie de copt. Le dai la cuptor pana prin o culoare aurie. La urma le dam prin zahar pudra, iar intre timp pregatesti altele si tot asa pana termini aluatul. La urma le pudrezi cu zahar .



0
Comentarii si intrebari la: Cornulete cu nuca si gem

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...