Cornuri cu ciocolata


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Cornuri cu ciocolata


Cornuri cu ciocolata

Rating   ( 1 voturi)

2 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 2803 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

Pentru aluat: 500 gr faina, 50 gr unt, 25 gr drojdie proaspata, 150 gr lapte (nu, nu am gre??β„?it, laptele se cânt?„?’re??β„?te), 100 gr zahar, 2 oua, 1 praf de sare, 1 galbenus, 1 lg lapte pentru uns. Pentru crema: 250 ml lapte, 100 ml apa, 100 gr zahar, 50 gr faina, 30 gr cacao, 50 - 60 gr ciocolata. 


Mod de preparare:

Untul ??β„?i laptele se pun pe foc ??β„?i se las?„?’ pân?„?’ ce se tope??β„?te untul, apoi se las?„?’ s?„?’ se r?„?’coreasc?„?’. Drojdia se freac?„?’ cu o linguri??β€??„?’ de zah?„?’r pân?„?’ se lichefiaz?„?’. Când laptele este c?„?’ldu??β€?, se pun toate ingredientele în ma??β„?ina de pâine ??β„?i se fr?„?’mânt?„?’ aluatul (rezultatul trebuie s?„?’ fie o bil?„?’ care nu se lipe??β„?te), apoi se las?„?’ la dospit 2 ore. Între timp se face crema astfel: se amestec?„?’ f?„?’ina, zah?„?’rul ??β„?i cacaoa. Se adaug?„?’ treptat laptele ??β„?i apa, amestecând. Se pune pe foc, se adaug?„?’ ciocolata rupt?„?’ buc?„?’??β€?ele ??β„?i se amestec?„?’ continuu pân?„?’ se îngroa??β„??„?’. Se ia de pe foc ??β„?i se las?„?’ la r?„?’cit. Pentru ca de data asta eu am vrut crema mai aromat?„?’, am ad?„?’ugat ??β„?i esen??β€??„?’ de rom. Din cantit?„?’??β€?ile date iese mult?„?’ crem?„?’, cam cât pentru 4 por??β€?ii de cornuri. Dup?„?’ ce a dospit, aluatul se împarte - pe masa înf?„?’inat?„?’ - în 3 bile. Fiecare bil?„?’ se întinde în form?„?’ de cerc, se taie în 4, se umple fiecare bucat?„?’ cu crem?„?’ (mai mult?„?’ la baz?„?’, mai pu??β€?in?„?’ spre vârf), se formeaz?„?’ cornurile, se a??β„?eaz?„?’ într-o tav?„?’ tapetat?„?’ cu hârtie de copt ??β„?i se las?„?’ la crescut pân?„?’ î??β„?i dubleaz?„?’ volumul. Se ung cu g?„?’lbenu??β„? si lapte ??β„?i se dau la cuptorul preînc?„?’lzit la 180??°c pentru max. 20 min. (eu am cuptor pe gaz, la cuptoarele electrice nu trebuie l?„?’sate mai mult de 15 min.). Se presar?„?’ zah?„?’r pudr?„?’ ??β„?i se savureaz?„?’! Sunt foarte pufoase.



0
Comentarii si intrebari la: Cornuri cu ciocolata

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...