Cornuri cu migdale


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Cornuri cu migdale


Cornuri cu migdale

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 805 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

8 gr drojdie uscata, 1/4 cana apa, 4 cani faina alba, 1/4 cana zahar, 1 lingura sare, 1 cana unt, 3/4 cana lapte caldut, 3 galbenusuri ou. Pentru umplutura: 1/2 cana migdale macinate (poate fi folosita si nuca), 1 albus de ou, 1/4 cana zahar. Pentru glazura: 1 albus, 1 lingura apa, 1/4 cana migdale feliate.


Mod de preparare:

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se amesteca faina, zaharul, sarea si untul. Se adauga laptele si galbenusurile peste drojdia dizolvata si se amesteca bine. Se combina cu amestecul faramitat fara a se framanta. Se lasa la frigider la rece vreo 8 ore. Se framanta bine si se taie in doua. Se fac doua rulouri care se feliaza. Se intinde umplutura pe fiecare felie si se ruleaza in forma de cornulet. Se pun pe hartie de copt si se lasa la crescut vreo ora. Se bate albusul cu apa, se ung cornuletele si se presara migdale. Se coc cam 15-20 min la 350 grade.



0
Comentarii si intrebari la: Cornuri cu migdale

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...