Coronita cu fructe confiate


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Coronita cu fructe confiate


Coronita cu fructe confiate

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: LALY


Reteta vizualizata de: 1252 ori

Vezi toate retetele bucatarului (187)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

800-1 kg faina
150 gr zahar
250 ml lapte
1 cub drojdie (25gr)
125 mg margarina
3 oua
2 galbenusuri
50 gr cirese confiate
100 gr coaja de citrice glasata
150 gr stafide
1 praf de sare
coaja de lamaie
zahar pudra pentru ornat


Mod de preparare:

Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de lapte si se toarna in gropita. Se lasa sa creasca la caldura circa 30 minute. In restul de lapte se topeste margarina se adauga ouale batute, galbenusurile, mirodenii si coaja de lamaie. Se toarna in vasul cu faina si se framanta aluatul. Se acopera si se lasa sa creasca la caldura timp de circa 30 minute. Se adauga in aluat ciresele tocate, coaja de citrice glasata si stafidele. Se framanta din nou aluatul. Se aseaza in forme unse cu grasime si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se incinge cuptorul la 180 grade. Se coace coronita pana se rumeneste usor deasupra. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.



0
Comentarii si intrebari la: Coronita cu fructe confiate

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...