Crema de zahar ars


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Crema de zahar ars


Crema de zahar ars

Rating   ( 1 voturi)

1 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2262 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

8 oua mari, 350 gr de zahar, 1 litru lapte, o pastaie de vanilie sau un plic de zahar vanilinat.


Mod de preparare:

Pentru a prepara crema de zahar ars se pun 150 de grame de zahar impreuna cu 50 ml de apa intr-o cratita pe foc mic si se lasa sa se topeasca, amestecand mereu. Aveti grija, zaharul trebuie sa fie auriu-caramel, daca este prea inchis la culoare inseamna ca s-a ars si atunci crema de zahar ars va fi un pic amaruie. In momentul in care s-a caramelizat, se ia repede de pe foc si se tapeteaza cu el cratita in care s-a topit, prin miscari usoare si circulare. Se lasa apoi cratita la racit. Nu are nimic daca se va crapa zaharul. Laptele se pune intr-o cratita pe foc mic impreuna cu zaharul si semintele dintr-un baton de vanilie (sau un plic de zahar vanilinat) si se amesteca pana cand se dizolva zaharul. Apoi, laptele se pune la racit. Ouale se sparg intr-un castron si se bat bine cu un tel (sau cu mixerul) pana cand se albesc si fac spuma deasupra. Se toarna peste ele laptele racit, se amesteca si se pun impreuna in cratita pregatita anterior cu zahar caramelizat. Cratita se pune apoi intr-o alta cratita mai mare sau intr-o tava in care se toarna cateva cani de apa si impreuna se dau la cuptor la foc mic ( 150 ºC) si se lasa 1 ora si 10 min sau pana cand crema de zahar ars este suficient de inchegata astfel incat, atunci cand inclinati cratita, crema sa se desprinda usor de pe margine. Din cand in cand, completati apa din vas, deoarece apa impiedica crema sa inceapa sa fiarba, si astfel va iesi fina. Dupa ce s-a inchegat, crema de zahar ars se raceste, apoi se pune la frigider. Crema de zahar ars se serveste rece.



0
Comentarii si intrebari la: Crema de zahar ars

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...