Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel


Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 1224 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Pentru crema de branza: 300 ml frisca lichida, 300 gr crema de branza, 50 gr zahar pudra, 1 lingurita extract vanilie. Pentru compozitia de mere: 1 kg mere dulci-acrisoare, 2 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara. Pentru sosul caramel: 2 linguri zahar, 50 gr unt.


Mod de preparare:

Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si scortisoara. Punem merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Le pasam cu dosul lingurii, avand grija sa lasam si bucati intregi. Le dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas caramelizam zaharul. Nu il lasati sa se arda, fiindca devine amar. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugam untul si omogenizam pana untul este topit complet si incepe sa capete consistenta unui sos. Batem frisca pana devine ferma. Frecam crema de branza cu zaharul pudra si adaugam extractul de vanilie. Lasam cateva linguri de frisca deoparte pentru decor, iar restul o amestecam cu crema de branza. Obtinem o crema aerata, ferma. Incepem sa montam desertul in pahare astfel: o lingura de crema, o lingura de mere, o lingurita sos caramel si continuam astfel pana umplem paharele. Decoram cu frisca si sos caramel.



0
Comentarii si intrebari la: Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...