Galuste de cirese


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Galuste de cirese


Galuste de cirese

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 999 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

500ml lapte dulce, 1 pahar faina, 2 linguri unt, sare, 2 oua, 500kg cirese.


Mod de preparare:

Cureti ciresele de codite si samburi, speli si lasi fructele deoparte cat pregatesti aluatul. Pui laptele pe foc mic si cand clocoteste tragi cratita de pe foc si pui un pahar mare de faina cernuta proaspat. Amesteci repede cu o lingura de lemn, omogenizezi, pui sare si scoti aluatul pe o planseta. Framanti cu unt inmuiat si 2 oua curde, mai pui faina daca aluatul este prea moale si lasi la rece. Dupa un ceas, intinzi foaia groasa de 1 cm si tai patrate cu latura de 3cm, pui cate doua cirese pe un colt, lipesti celalat colt si pui galustele la fiert. Scoti cand se ridica deasupra apei. Treci galustele prin pesmet prajit, amestecat cu zahar tos



0
Comentarii si intrebari la: Galuste de cirese

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...