Gogosi cu dulceata


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Gogosi cu dulceata


Gogosi cu dulceata

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: maiarux


Reteta vizualizata de: 1198 ori

Vezi toate retetele bucatarului (160)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

500 g faina
100 ml lapte caldut
1 cub drojdie sau un plic
2 linguri zahar
2 oua
1 plic zahar vanilat
zahar pudra
ulei pentru prajit
dulceata de zmeura sau caise


Mod de preparare:

Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijlocul ei. In gropita adaugam drojdia dizolvata in 2-3 linguri de lapte si lasam la dospit 15 minute. Cand a crescut punem si restul ingredientelor, framantam bine si lasam la caldura inca 45 de minute. Dupa cresterea aluatului intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime si taiem cu paharul. Punem cate o lingurita de dulceata pe jumatate din formele taiate, iar cu restul acoperim si apasam bine pe margine sa nu curga dulceata. Intr-o tigaie cu ulei incins punem gogosile pana devin aurii. Le scoatem pe un servet de hartie. Dupa ce s-au racit putin le pudram cu zahar.



0
Comentarii si intrebari la: Gogosi cu dulceata

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...