Gogosi pufoase


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Gogosi pufoase


Gogosi pufoase

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: IonelaB


Reteta vizualizata de: 2691 ori

Vezi toate retetele bucatarului (56)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

3 galbenusuri, 130 ml lapte, 100 gr zahar, 500 gr faina, 25 gr drojdie proaspata, 60 gr unt topit, coaja rasa de la o lamaie , 1 zahar vaniliat, 1 praf sare, 120 ml apa calduta


Mod de preparare:

1. Se amesteca ingredientele - mai intai cele lichide in care se adauga apoi cele uscate (la fel se procedeaza si pentru masina de paine). Se framanta bine si se lasa la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.
2. Pe masa cu faina intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime din care, cu ajutorul unui pahar cu gura mai mare, decupam cercuri pe care le lasam sa mai creasca inca 30 minute.
3. Incingem ulei intr-o tigaie intinsa si prajim gogosile la foc mic spre potrivit pe ambele parti, pana devin rumene. Se scot pe un servetel dupa care se dau prin zahar pudra. Gogosile sunt pufoase si usoare! Iar la gust...minunate! Pofta mare!



0
Comentarii si intrebari la: Gogosi pufoase

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...