Kinder pingui



Kinder Pingui

Rating   ( 4 voturi)

5 4

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 4977 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Pentru foi:
10 oua
200 gr zahar
2 vanilii
5 lg gris sau pesmet
5 lg faina
5 lg cacao
5 lg miere
1,5 praf de copt
1 praf de sare
50 ml. lapte
270 ml. ulei

Pentru crema:
700 ml smantana pt frisca
2 pachetele intaritor frisca
3 lg de lapte
2 lg de miere
2 plicuri zahar vanilat
1 fiola esenta butter-vanilla

Pentru prima glazura:
120 gr cicolata
70 gr unt
1 lg apa
2 lg ulei

Pentru a doua glazura:
220 gr. ciocolata (pt. reusita sigura, folositi o ciocolata de calitate)
100 gr. unt
3 lg. ulei
1 lg. apa
1 lg. zahar pudra


Mod de preparare:

Foile: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Galbenuaurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat cateva minute cu mixerul pe viteza cea mai mare pana cand amenstecul devine o crema densa. Se adauga faina, praful de copt, cacaoa si grisul (sau pesmetul) si se mixeaza usor, apoi se adauga treptat laptele, uleiul, apoi mierea. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor. Compozitia va fi destul de lichida. Se coc doua foi in tava tapetata (obligatoriu) cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180??°C pt. cca. 20 min. Se lasa la racit fara a se indeparta hartia.
Crema: se mixeaza frisca, se adauga intaritorul, laptele, mierea, vanilia si esenta si se mixeaza bine. Rezulta o crema densa.
Prima glazura: se amesteca pe foc (mic!) pana se topesc, fara a fierbe.
A doua glazura: se face la fel ca prima glazura (atentie insa ca focul sa fie foarte mic si sa amestecati continuu pt. ca daca se infierbanta prea tare se va separa untul de ciocolata cand puneti glazura pe prajitura).
Asamblarea prajiturii: dupa ce foile s-au racit, pe una dintre ele se pune jumatate din crema, se niveleaza, se pune prima glazura la temperatura camerei, se da cateva minute la congelator, se pune restul de crema, a doua foaie, apoi glazura a doua si se da la rece. Se taie cu cutitul incalzit.
 



0
Comentarii si intrebari la: Kinder Pingui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...