Minitarte cu gem de capsuni


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Minitarte cu gem de capsuni


Minitarte cu gem de capsuni

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 904 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

500 gr faina, 200 gr unt, 2 galbenusuri, 2 oua, coaja de lamaie rasa, 200 gr zahar, 2 plicuri zahar vanilat, gem de capsuni.


Mod de preparare:

Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei. Asezam faina intr-un bol. In mijlocul fainii punem zaharul, galbenusurile si ouale intregi. Adaugam coaja de lamaie, zaharul vanilat si untul de la temperatura camerei, apoi framantam toate ingredientele. Lucram aluatul rapid pentru ca untul sa nu se topeasca la temperatura mainilor. Cand obtinem un aluat omogen, il invelim intr-o folie si il dam 30 de minute la frigider. Luam tavile de tarte si le ungem cu un penson cu putin ulei dupa ce a stat aluatul, macar 30 minute la frigider, il scoatem din frigider. Presaram niste faina alba pe masa de lucru, rupem bucatele de aluat si le intindem putin cu sucitorul, apoi le asezam in forme si rupem surplusul de pe margini. Intepam cu o furculita aluatul, apoi punem gem in interior. Deasupra fie facem un grilaj din aluat sau decupam diferite forme si le asezam deasupra. Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 30 de minute, pana ce prajiturelele sunt coapte. Cand sunt gata, le scoatem, le lasam sa se raceasca apoi servim.



0
Comentarii si intrebari la: Minitarte cu gem de capsuni

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...