Orez cu lapte



Orez cu lapte

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2689 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

1 litru de lapte, 75 gr de orez, 150 gr zahar, un praf de sare, 1/2 pastaie de vanilie sau un plic de zahar vanilinat. Optional: scortisoara pisata sau dulceata de visine. Puteti citi si articolul < strong>Cum gatim orezul , cu reguli si sfaturi pentru un orez gustos si bine preparat.


Mod de preparare:

Orezul se tine in apa rece 15-20 de minute, apoi se pune la fiert in lapte clocotit cu putina sare. Se fierbe la foc mic pana cand se inmoaie bine, apoi se adauga zaharul dupa gust si miezul pastaii de vanilie sau zaharul vanilinat. Se amesteca pentru a nu se lipi orezul, se mai da un clocot si apoi se stinge focul. Se imparte orezul cu lapte in cateva boluri mai mici si se serveste cald sau rece, cu scortisoara pisata presarata deasupra. Pentru ca orezul cu lapte sa fie si mai gustos, puneti 2 lingurite de dulceata de visine deasupra. 



0
Comentarii si intrebari la: Orez cu lapte

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...