Pariziene cu crema de mere


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Pariziene cu crema de mere


Pariziene cu crema de mere

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 2744 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Pentru aluat:
500 gr f?„?’in?„?’
1 plic drojdie uscat?„?’ (7 gr )
100 gr zah?„?’r
250 ml lapte
50 gr unt
1 praf de sare
1 ou mediu
esen??β€??„?’ de vanilie

Pentru crem?„?’:
200 gr mere cur?„?’??β€?ate ??β„?i t?„?’iate cubule??β€?e (cam 3 mere)
2 ou?„?’
20 gr zah?„?’r (o lingur?„?’)
60 ml smântân?„?’
esen??β€??„?’ de vanilie
15 gr amidon (o lg. mai cu vf )
60 gr unt
100 ml ap?„?’

Pentru finisat:
un ou b?„?’tut
zah?„?’r brun
mac sau fulgi de migdale


Mod de preparare:

Pentru aluat se pun untul ??β„?i laptele într-o cr?„?’ticioar?„?’ pe foc ??β„?i se amestec?„?’ pân?„?’ se tope??β„?te untul. Se las?„?’ s?„?’ se r?„?’ceasc?„?’ pu??β€?in, iar când amestecul este c?„?’ldu??β€? se pun toate îngredientele în ma??β„?ina de pâine ??β„?i se fr?„?’mânt?„?’ aluatul, apoi se las?„?’ la dospit. Între timp se prepar?„?’ crema: se pun merele t?„?’iate cubule??β€?e pe foc împreun?„?’ cu zah?„?’rul ??β„?i se caramelizeaz?„?’. Apoi se adaug?„?’ apa ??β„?i se las?„?’ pe foc pân?„?’ ce merele au absorbit toat?„?’ apa. Se paseaz?„?’ merele pân?„?’ ce devin piure (eu le-am pasat cu furculi??β€?a pt. c?„?’ îmi place s?„?’ mai r?„?’mân?„?’ ??β„?i buc?„?’??β€?ele de mere în crem?„?’, dar dac?„?’ dori??β€?i o crem?„?’ mai fin?„?’, se paseaz?„?’ cu mixerul vertical). Separat, se tope??β„?te untul ??β„?i când s-a r?„?’cit ad?„?’ug?„?’m smântâna, apoi ou?„?’le, vanilia, amidonul ??β„?i mix?„?’m pân?„?’ la omogenizare. Se adaug?„?’ pireul de mere ??β„?i se pune crema ob??β€?inut?„?’ pe foc pân?„?’ se îngroa??β„??„?’ (trebuie amestecat tot timpul ca s?„?’ nu se prind?„?’ de crati??β€??„?’). Se las?„?’ la r?„?’cit. Dup?„?’ ce a dospit, aluatul se împarte în 16 bile. Se întinde fiecare bil?„?’ în form?„?’ de dreptunghi. Jum?„?’tate de dreptunghi se taie fâ??β„?iu??β€?e, iar pe cealalt?„?’ jum?„?’tate se pune o linguri??β€??„?’ mai cu vârf de crem?„?’. Se închide crema, aducând partea superioar?„?’ peste ea; se formeaz?„?’ un rulou cu fâ??β„?iu??β€?ele ??β„?i se prind capetele fâ??β„?iu??β€?elor sub rulou (dac?„?’ nu a??β€?i în??β€?eles procesul, se vede mai bine în fotografii). Se a??β„?eaz?„?’ într-o tav?„?’ (sau dou?„?’, pt. c?„?’ trebuie l?„?’sat ceva spa??β€?iu între ele) tapetat?„?’ cu hârtie de copt ??β„?i se las?„?’ 45 min. sau pân?„?’ î??β„?i dubleaz?„?’ volumul. Se înc?„?’lze??β„?te cuptorul la 190??°c, parizienele se ung cu un ou amestecat cu pu??β€?in lapte ??β„?i se presar?„?’ zah?„?’r brun, mac sau fulgi de migdale pe deasupra (mie îmi place mult cum ies pres?„?’rate cu zah?„?’r brun, dar de data asta nu am avut, a??β„?a c?„?’ am pres?„?’rat mac). Se dau la cuptor pt. 20 - 25 min. (pân?„?’ se rumenesc frumos).



0
Comentarii si intrebari la: Pariziene cu crema de mere

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...