Piersicute



Piersicute

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1038 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

3 oua intregi, 3 galbenusuri, 600 g zahar, 250 ml ulei, 750 g faina, 2 lingurite otet sau zeama de lamaie , 1 plic zahar vanilat, 2 plicuri praf de copt, 70 ml lichid pentru crema (cafea, lapte sau compot), 200 g unt sau margarina, 3-4 linguri cacao (sau 1 plic de crema instant pentru prajituri, de rom, ciocolata, caramel, cacao), 100 ml compot sau suc de visine, zmeura (rosu), 100 ml suc de lamaie , compot de pere, gutui (galben), 100 ml cafea sau ness (maro), 100 ml zeama de spanac crud mixat (verde), cateva frunzulite verzi pentru decor.


Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare puneti o cana de zahar, ouale intregi si galbenusurile si amestecati cu un tel sub forma de para, ca la maioneza, adaugati ulei (200 ml), zaharul vanilat, praful de copt stins cu zeama de lamaie sau otetul, apoi incorporati cam 650-700 g faina pana obtineti un aluat mai vartos. Presarati masa cu faina cernuta si rasturnati aluatul, apoi framantati-l putin pana se desprinde de pe maini si nu se mai lipeste de masa. Impartiti aluatul in 5-6 parti, formati cate un sul de 1,5 cm diametru, pe care il taiati bucati de 14-15 mm lungime pe care le rotunjiti in podul palmei sub forma de bilute. Puneti bilutele la copt in tava unsa si tapetata cu faina, la distanta de aproximativ 2 cm intre ele (vor creste) si lasati-le la cuptorul preincalzit, la foc mic, cam 10-12 minute, pana se umfla si devin aurii. In timp ce se coace o tava, puteti sa umpleti cu bilute o alta tava (va pot ajuta si copiii sau sotii sa faceti bilute, va fi o distractie in familie). Scoateti bilutele, care se turtesc la copt si formeaza jumatatile de piersicute si rasturnati-le intr-un lighean mai mare ca sa se raceasca. Procedati la fel pana terminati de copt tot aluatul. Vor iesi cam 200 de jumatati de piersicute. Cu un cutitas scobiti jumatatile de piersicute lasand o margine de 3-4 mm grosime. Aveti mare grija sa scobiti usor sa nu le faramati, sunt ca niste biscuiti fragezi. Daca se sfarama vreuna, o lasati pentru umplutura. Pot fi scobite si a doua zi sau peste o saptamana. Le scobiti cand aveti timp si chef, chiar si cand va uitati la televizor. Preparati crema: amestecati tot ce a ramas de la scobit cu untul sau margarina, lichidul, cacao sau crema instant pana obtineti o crema omogena. Cine doreste poate sa adauge nuci macinate, stafide, cocos, cubulete de rahat. Puteti sa o faceti mereu altfel, depinde de gustul si imaginatia dumneavoastra. Umpleti jumatatile cu crema, apoi lipiti-le doua cate doua, dupa dimensiuni si curatati surplusul de crema. Dupa ce le-ati format pe toate incepeti sa le “vopsiti”. Pregatiti o tava in care puneti zahar si cateva castronele cu lichide colorate (rosu, galben, maro, verde, etc. ). Inmuiati pe rand piersicutele in doua-trei culori, apoi tavaliti-le prin zahar si puneti-le pe platouri sau tavi mai intinse la uscat. Intoarceti-le din cand in cand, ca sa se intareasca bine pe toate partile. La mijloc vor ramane fragede si moi chiar si doua saptamani. Ca sa uimiti asistenta, le puteti decora cu frunzulite de menta, busuioc, vasc … eu am folosit frunzulitele de la mandarine.



0
Comentarii si intrebari la: Piersicute

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...