Prajitura bounty


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura Bounty


Prajitura Bounty

Rating   ( 6 voturi)

5 6

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 2430 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat: 190 gr. unt, 150 gr. zah?„?’r, 4 ou?„?’, 300 gr. f?„?’in?„?’, 3 lg. cacao, 3 lg. lapte, 1 ½ lgt. praf de copt. Pentru crem?„?’: 600 ml. lapte, 6 lg. pline cu gri??β„?, 160 gr. unt, 160 gr. zah?„?’r, 200 gr. nuc?„?’ de cocos, 4 lgt. esen??β€??„?’ de vanilie. Pentru glazur?„?’: 200 gr. ciocolat?„?’ cu lapte, 50 gr. unt, 3 lg. rom, fulgi de cocos.


Mod de preparare:

Blatul pentru prajitura Bounty ce prepara astfel: cu mixerul se freac?„?’ untul cu zah?„?’rul, apoi se pun ou?„?’le pe rând, apoi laptele, iar la sfâr??β„?it f?„?’ina, cacaoa ??β„?i praful de copt. Compozi??β€?ia se toarn?„?’ în tava tapetat?„?’ cu hârtie de copt (40 x 29 cm.) ??β„?i se coace cca 20 de min. la 180??°C. Se las?„?’ s?„?’ se r?„?’ceasc?„?’ complet. Prajitura Bounty are o delicioasa crema pregatita in urmatorul mod: laptele ??β„?i untul se pun pe foc. Când s-a topit untul se adaug?„?’ gri??β„?ul. Dup?„?’ ce se îngroa??β„??„?’ compozi??β€?ia, se adaug?„?’ zah?„?’rul, nuca de cocos ??β„?i esen??β€?a de vanilie. Se mai las?„?’ aprox. 1 min., apoi se ia de pe foc. A??β„?a cald?„?’ se întinde peste blat. Glazuram prajitura Bounty. Punem ciocolata ??β„?i untul la topit pe baie de aburi, iar dup?„?’ ce s-au topit se adaug?„?’ romul ??β„?i se amestec?„?’ bine. Glazura astfel ob??β€?inut?„?’ se întinde peste crem?„?’. Peste prajitura Bounty se presar?„?’ cocos r?„?’zuit.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura Bounty

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...