Prajitura creme a la creme


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura Creme a la creme


Prajitura Creme a la creme

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 3188 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat: 9 ou?„?’, 9 lg. zah?„?’r, 1 ??β„?i ½ plic Cremè Olè cu gust de cicolat?„?’ (126 gr.). Pentru crem?„?’: 400-500 ml. fri??β„?c?„?’ lichid?„?’, 400 ml. lapte rece, 2 plicuri Cremè Olè cu gust de vanilie. Pentru glazur?„?’: 3 lg. ap?„?’, 3 lg. zah?„?’r, 3 lg. coniac (sau rom), 150 gr. ciocolat?„?’ cu lapte (200 gr. pentru o glazur?„?’ mai ferm?„?’), 150 gr. unt.


Mod de preparare:

Blatul: Se separ?„?’ ou?„?’le, albu??β„?urile se bat spum?„?’ ??β„?i se adaug?„?’ câte 2 lg. de zah?„?’r, treptat, pân?„?’ încorpor?„?’m tot zah?„?’rul ??β„?i bezeaua st?„?’ b?„?’??β€?. Se încorporeaz?„?’ g?„?’lbenu??β„?urile amestecând u??β„?or cu o lingur?„?’. Se adaug?„?’ în reprize praful de Cremè Olè. Se unge tava (29 x 40 cm) cu unt (sau se tapeteaz?„?’ cu hârtie de copt), se r?„?’stoarn?„?’ compozi??β€?ia ??β„?i se niveleaz?„?’ u??β„?or cu spatula pân?„?’ acoperim uniform suprafa??β€?a t?„?’vii. Se coace în cuptorul preînc?„?’lzit la 180??°C cca. 20 min. Se verific?„?’ cu paiul. Crema: Se pune totul într-un bol ??β„?i se mixeaz?„?’, la început cu vitez?„?’ mic?„?’ ??β„?i - dup?„?’ ce prinde pu??β€?in?„?’ consisten??β€??„?’ - la viteza cea mai mare a mixerului pt. câteva minute (pân?„?’ se îngroa??β„??„?’). Glazura: Se pun pe foc apa ??β„?i zah?„?’rul pân?„?’ se tope??β„?te zah?„?’rul, dar s?„?’ nu fiarb?„?’, se adaug?„?’ coniacul ??β„?i untul, amestec?„?’m pu??β€?in s?„?’ se topeasc?„?’ untul, apoi ad?„?’ug?„?’m ciocolata. Se amestec?„?’ pân?„?’ se omogenizeaz?„?’, la foc mic, dar s?„?’ nu fiarb?„?’. Se las?„?’ la R?„β€šCIT amestecând. Asamblare: Peste blatul rece se întinde crema, se d?„?’ la frigider câteva ore, apoi se pune deasupra, cu grij?„?’, glazura rece. Prajitura creme a la creme se d?„?’ din nou la frigider pt. cca. o or?„?’, apoi se por??β€?ioneaz?„?’ cu un cu??β€?it înc?„?’lzit.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura Creme a la creme

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Briose porcusor cu crema de unt

Pentru briose, se freaca untul cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga, pe...

Tavalite cu nuca macinata

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se...

Placinta de mere de post

Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta,...

Negrii in camasi albe

Se separa cele zece oua , albusul de galbenus, pastrind impreuna galbenusurile si impartind...

Prajitura cu foi de miere si crema de lamaie

Pentru foi: batem ouale intregi spuma cu zaharul, apoi adaugam untul moale si mierea de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...