Prajitura creme a la creme


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura Creme a la creme


Prajitura Creme a la creme

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 2622 ori

Vezi toate retetele bucatarului (52)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat: 9 ouă, 9 lg. zahăr, 1 și ½ plic Cremè Olè cu gust de cicolată (126 gr.). Pentru cremă: 400-500 ml. frișcă lichidă, 400 ml. lapte rece, 2 plicuri Cremè Olè cu gust de vanilie. Pentru glazură: 3 lg. apă, 3 lg. zahăr, 3 lg. coniac (sau rom), 150 gr. ciocolată cu lapte (200 gr. pentru o glazură mai fermă), 150 gr. unt.


Mod de preparare:

Blatul: Se separă ouăle, albușurile se bat spumă și se adaugă câte 2 lg. de zahăr, treptat, până încorporăm tot zahărul și bezeaua stă băț. Se încorporează gălbenușurile amestecând ușor cu o lingură. Se adaugă în reprize praful de Cremè Olè. Se unge tava (29 x 40 cm) cu unt (sau se tapetează cu hârtie de copt), se răstoarnă compoziția și se nivelează ușor cu spatula până acoperim uniform suprafața tăvii. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180⁰C cca. 20 min. Se verifică cu paiul. Crema: Se pune totul într-un bol și se mixează, la început cu viteză mică și - după ce prinde puțină consistență - la viteza cea mai mare a mixerului pt. câteva minute (până se îngroașă). Glazura: Se pun pe foc apa și zahărul până se topește zahărul, dar să nu fiarbă, se adaugă coniacul și untul, amestecăm puțin să se topească untul, apoi adăugăm ciocolata. Se amestecă până se omogenizează, la foc mic, dar să nu fiarbă. Se lasă la RĂCIT amestecând. Asamblare: Peste blatul rece se întinde crema, se dă la frigider câteva ore, apoi se pune deasupra, cu grijă, glazura rece. Prajitura creme a la creme se dă din nou la frigider pt. cca. o oră, apoi se porționează cu un cuțit încălzit.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura Creme a la creme

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Chec din albusuri

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste, adaugam...

Guguluf simplu

Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga...

Chec de post

Intr-un vas adaugam faina, zaharul, uleiul, apa, zaharul vanilat, praful de copt si amestecam...

Eclere cu crema de vanilie

Pregatim cojile. Intr-o cratita adaugam apa, uleiul, sare si punem pe foc sa fiarba. Cand a...

Rulada cu capsuni

Pentru blat, mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam pe rand galbenusurile,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...