Prajitura cu bezea, nuca si gem


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu bezea, nuca si gem


Prajitura cu bezea, nuca si gem

Rating   ( 16 voturi)

2 16

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Mamon


Reteta vizualizata de: 7505 ori

Vezi toate retetele bucatarului (10)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Reteta testata

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat si umplutura: 250 gr faina, 1 plic praf de copt, 250 gr unt tinut la cald, 50 gr zahar pudra, 2 plicuri de zahar vanilinat, 4 galbenusuri, 20-30 gr miez de nuca tocat, aproape un borcan de gem de prune, caise sau visine. Pentru bezea: 4 albusuri, 150 gr zahar.


Mod de preparare:

Blatul pentru aceasta prajitura cu bezea, nuca si gem se face asa: se freaca zaharul cu galbenusurile, zaharul vanilinat si cu untul pana cand devine compozitia pufoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca. Aluatul rezultat se pune pentru 30 de minute la frigider. Intre timp se tapeteaza o tava de aproximativ 20/30 cm cu hartie cerata. Apoi se toarna in tava aluatul si se intinde cu o spatula in strat uniform. Se lasa sa creasca 10-15 minute, apoi se introduce in cuptor la 160 gr C si se coace pe jumatate (cam 20-25 minute). In acest timp, se bat albusurile impreuna cu zaharul pana cand devin bezea tare. Tava se scoate din cuptor si deasupra blatului se intinde gemul, peste care se presara nucile. Apoi cu o spatula sau un cutit se intinde bezeaua. Se introduce prajitura cu bezea, nuca si gem in cuptorul incins la 160 gr C si se lasa pana cand bezeaua devine crocanta. Se scoate tava din cuptor si se lasa prajitura cu bezea, nuca si gem sa se raceasca. Prajitura se serveste rece.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu bezea, nuca si gem

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Rulada cu gem

Se mixeaza ouale cu zaharul, dupa care treptat se adauga si restul ingredientelor. Se...

Cornuri cu unt

Intr-un vas se desface drojdia cu 150 ml lapte caldut si 10 g zahar. Se adauga 125 g faina,...

Salam de biscuiti cu rahat

Rupe biscuitii in bucati si pune-i intr-un vas mare. Adauga rahatul taiat bucati, nucile...

Bulgarasi cu nuca si visine

Intr-un bol se amesteca biscuitii macinati, zaharul, nuca, cacaoa si ciocolata data pe...

Prajitura cu branza proaspata si visine

Drojodia am amestecat-o cu faina. Am incalzit laptele si am topit margarina si le-am lasat sa...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...