Prajitura cu branza, orez si visine


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu branza, orez si visine


Prajitura cu branza, orez si visine

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 703 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat:
150 gr orez cu bob rotund
550 ml lapte
1 lingurita scortisoara
150 gr zahar
1. 2 kg branza proaspata de vaci
3 oua intregi
3 galbenusuri
1 lingurita unt pentru uns tava
sos de visine
450 gr visine (fara samburi, proaspete sau congelate)
4 linguri zahar
300 ml apa
3 linguri rase amidon
pentru décor:
frisca lichida
ciocolata rasa


Mod de preparare:

Orezul, laptele si scortisoara se pun la fiert pe foc mediu, amestecand des sa nu se lipeasca de fund. Se fierbe pana laptele e absorbit in mare parte si orezul e fiert. A durat cam 15 minute, acesta era timpul de fierbere indicat pe ambalajul orezului. Se ia de pe foc orezul si se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa la racit. Se freaca branza cu restul de zahar si ouale. Se amesteca compozitia de branza cu cea de orez. Punem hartie de copt intr-o tava rotunda cu pereti detasabili de diametru 26 cm. Ungem marginile cu unt topit. Turnam compozitia de branza si orez in tava si nivelam bine. Scuturam tava putin ca sa se aseze compozitia mai bine in tava. Dam la cuptor la 180c pentru 20 minute. In acest timp preparam visinele. Punem visinele (am folosit congelate de data asta) la fiert cu apa, zaharul si amidonul. Fierbem cam 10 minute, pana compozitia se ingroasa usor, va deveni vascoasa. Scoatem tava cu prajitura din cuptor, turnam compozitia de visine deasupra si dam iar la cuptor pentru inca 40 minute. Lasam sa se raceasca in tava si punem deasupra frisca si radem ciocolata. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu branza, orez si visine

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...