Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu branza alb si negru
Prajitura cu branza alb si negru
Rating ( 0 voturi)
click pentru marirea imaginii.
Reteta trimisa de: gaby_gabytza
Reteta vizualizata de: 1022 ori
Vezi toate retetele bucatarului (204)Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu
Ingrediente:
Cantitatile date sunt pentru mai multe portii
Pentru blat alb:
5 oua
130 g zahar
200 g faina
1/2 praf de copt
un praf sare
30 ml ulei
2 pliculete zahar vanilat
Pentru blat cacao:
5 oua
200 g faina
3 linguri cacao
1/2 praf de copt
20 ml ulei
un praf sare
150 g zahar
Pentru crema:
400 g branza vaci
200 ml smantana
200 ml frisca
150 g zahar pudra cu aroma vanilie
3 linguri gelatina
Pentru glazura:
2 linguri cacao
5 linguri zahar
8 linguri apa
1 lingura margarina
Mod de preparare:
Blat alb - mixam albusurile spuma cu un praf sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul si uleiul. Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt si plicurile de zahar. Mixam bine toata compozitia si o rasturnam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea blat cacao-separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf sare si cu zaharul. Adaugam usor cate un galbenus si mixam dupa fiecare. Treptat adaugam uleiul si cacaoa iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine compozitia si o rasturnam intr-o tava de aceeasi marime ca cea de la blatul alb. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Crema - mixam branza cu zaharul. Adaugam treptat smantana. Dupa adaugam frisca mixata cu un plic de zahar vanilat si o rasturnam peste branza. Amestecam bine toata compozitia si adaugam gelatina dizolvata pe baie de aburi in 150 ml apa. Dam la rece 10 minute asamblare-pregatim o tava cu inel detasabil si asezam blatul alb, crema de branza, apoi blatul cacao. Dam la frigider 2 ore glazura-punem toate ingredientele intr-un ibric la fiert pana se formeaza o crema. Dupa lasam sa se raceasca putin scoatem prajitura de la frigider si ii adaugam glazura calduta iar deasupra razuim putina ciocolata si dam inca 10 minute la racit
Nu exista comentarii la acest articol!
Adaugati un comentariu!ALTE RETETE CULINARE DIN CATEGORIA: Patiserie si prajituri
Alte retete culinare din categoria Patiserie si prajituri

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.
trimite o reteta
Follow @La_Baguette
Ne gasesti si pe