Prajitura cu branza alb si negru


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu branza alb si negru


Prajitura cu branza alb si negru

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: gaby_gabytza


Reteta vizualizata de: 1022 ori

Vezi toate retetele bucatarului (204)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat alb:
5 oua
130 g zahar
200 g faina
1/2 praf de copt
un praf sare
30 ml ulei
2 pliculete zahar vanilat
Pentru blat cacao:
5 oua
200 g faina
3 linguri cacao
1/2 praf de copt
20 ml ulei
un praf sare
150 g zahar
Pentru crema:
400 g branza vaci
200 ml smantana
200 ml frisca
150 g zahar pudra cu aroma vanilie
3 linguri gelatina
Pentru glazura:
2 linguri cacao
5 linguri zahar
8 linguri apa
1 lingura margarina


Mod de preparare:

Blat alb - mixam albusurile spuma cu un praf sare. Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul si uleiul. Dupa adaugam faina amestecata cu praful de copt si plicurile de zahar. Mixam bine toata compozitia si o rasturnam intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea blat cacao-separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf sare si cu zaharul. Adaugam usor cate un galbenus si mixam dupa fiecare. Treptat adaugam uleiul si cacaoa iar la final adaugam in ploaie faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine compozitia si o rasturnam intr-o tava de aceeasi marime ca cea de la blatul alb. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Crema - mixam branza cu zaharul. Adaugam treptat smantana. Dupa adaugam frisca mixata cu un plic de zahar vanilat si o rasturnam peste branza. Amestecam bine toata compozitia si adaugam gelatina dizolvata pe baie de aburi in 150 ml apa. Dam la rece 10 minute asamblare-pregatim o tava cu inel detasabil si asezam blatul alb, crema de branza, apoi blatul cacao. Dam la frigider 2 ore glazura-punem toate ingredientele intr-un ibric la fiert pana se formeaza o crema. Dupa lasam sa se raceasca putin scoatem prajitura de la frigider si ii adaugam glazura calduta iar deasupra razuim putina ciocolata si dam inca 10 minute la racit



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu branza alb si negru

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...