Prajitura cu branza si afine


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu branza si afine


Prajitura cu branza si afine

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 747 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:


blat
1 ou
75 g zahar
50 g unt
25 g ulei
1 praf de copt
200 g faina
2 linguri cacao
umplutura
300 g branza de vaci
150 g zahar
3 oua
1 praf de sare
4 linguri faina
esenta de rom
100 g afine


Mod de preparare:

Blat -intr-un vas amestecam faina cu praful de copt,z aharul si cacao. Facem gaura in mijloc si adaugam untul moale, uleiul, oul batut si incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios (daca mai este nevoie adaugam putina apa rece). Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 30 min, umplutura - mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa, galbenusurile le mixam cu restul de zahar, adaugam branza, faina si esenta de rom, mixam pana ce se omogenizeaza. Cu o lingura de lemn incorporam albusurile amestecand cu miscari usoare. Intr-o tava unsa cu unt adaugam aluatul intins intr-o foaie, adaugam umplutura si afinele, dam la cuptorul incalzit cca 50 min, la foc mic spre mediu (pana trece testul cu scobitoarea) lasam sa se raceasca in tava dupa care o scoatem pe un platou. Se poate pudra cu zahar pudra sau glazura cu ciocolata topita.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu branza si afine

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...