Prajitura cu cappuccino si frisca


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu cappuccino si frisca


Prajitura cu cappuccino si frisca

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 3104 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat: 7 ou?„?’, 150 gr. zah?„?’r, 150 gr. f?„?’in?„?’, 1 plic praf de copt, 2 plicuri cappuccino (1 plic = 12. 5 gr. ). Pentru crem?„?’: 3 ou?„?’, 225 gr. zah?„?’r, 5 plicuri cappuccino, 250 gr. unt (80% gr?„?’sime). Pentru însiropat: 1 plic cappuccino, câteva pic?„?’turi esen??β€??„?’ de rom. Pentru decor: 400 ml. smântân?„?’ pt. fri??β„?c?„?’, 3 - 4 lg. zah?„?’r pudr?„?’, 2 plicuri de înt?„?’ritor pt. fri??β„?c?„?’, esen??β€??„?’ de vanilie, 50 gr. ciocolat?„?’ ras?„?’.


Mod de preparare:

Pentru blat, se separ?„?’ g?„?’lbenu??β„?urile de albu??β„?uri. Albu??β„?urile se bat spum?„?’ tare. Se adaug?„?’ zah?„?’rul ??β„?i se bate în continuare pân?„?’ când bezeaua st?„?’ b?„?’??β€?. Se adaug?„?’ g?„?’lbenu??β„?urile ??β„?i se amestec?„?’ u??β„?or. Se adaug?„?’ f?„?’ina, praful de copt, cappuccino ??β„?i se amestec?„?’. Compozi??β€?ia se toarn?„?’ în tava (40 x 29 cm. ) tapetat?„?’ cu hârtie de copt ??β„?i se coace la 180??°C pt. cca 35 min. Pentru crem?„?’, ou?„?’le ??β„?i zah?„?’rul se pun într-o crati??β€??„?’, se amestec?„?’, se pun pe baie de aburi ??β„?i se amestec?„?’ continuu câteva minute (pân?„?’ se tope??β„?te zah?„?’rul), apoi se adaug?„?’ praful de cappuccino ??β„?i se amestec?„?’ în continuare, pre??β€? de 10 - 15 min, pân?„?’ când se îngroa??β„??„?’. Crema nu va ar?„?’ta ca o budinc?„?’, ci va avea o consisten??β€??„?’ lipicioas?„?’. Se d?„?’ deoparte ??β„?i se las?„?’ la r?„?’cit. Între timp se însiropeaz?„?’ blatul cu cappuccino preparat conform instruc??β€?iunilor de pe plic, c?„?’ruia i se adaug?„?’ esen??β€??„?’ de rom. Când crema s-a r?„?’cit, untul se freac?„?’ spum?„?’, apoi se încorporeaz?„?’ câte o lingur?„?’ din crema cu cappuccino. Crema astfel ob??β€?inut?„?’ se întinde peste blatul însiropat. Fri??β„?ca se bate un minut cu mixerul, se adaug?„?’ zah?„?’rul, înt?„?’ritorul ??β„?i esen??β€?a ??β„?i se bate în continuare pân?„?’ când este suficient de tare, apoi se întinde peste pr?„?’jitur?„?’. Deasupra se presar?„?’ ciocolata ras?„?’, apoi pr?„?’jitura se d?„?’ la rece.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu cappuccino si frisca

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...