Prajitura cu ciocolata


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu ciocolata


Prajitura cu ciocolata

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 708 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Blat
2 cani faina
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1/2 cana cacao
2 cani apa(compot)
2 linguri otet
1 praf de sare
esenta de rom
1 praf de copt
sirop de cacao
100 ml apa
3 linguri cacao
5 linguri zahar
esenta de rom
crema de ciocolata
150 g ciocolata
150 ml frisca


Mod de preparare:

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se topeste ciocolata avand grija sa nu fiarba. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece. Intr-un vas adaugam faina,cacao,zaharul,praful de copt si amestecam bine. Facem 3 adancituri in amestec si in fiecare adaugam,uleiul,otetul si esenta. Amestecam adaugand treptat apa(eu am folosit compot de visine) compozitia o turnam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit cca 30 min(sa treaca testul cu scobitoare. Intre timp fierbem ingredientele pentru sirop pana ce se dizolva zaharul si lasam sa se raceasca cand scaotem tava de la cuptor o insiropam si o lasam sa se raceasca. Se mixeaza crema de ciocolata si adaugam peste blat.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu ciocolata

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

Briose cu ciocolata

Intr-un bol amestecam faina,zaharul,coaja de portocale,praful de copt, in alt bol mixam ouale...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...