Prajitura cu cirese


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu cirese


Prajitura cu cirese

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 831 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

75 gr unt sau margarina, 150 gr zahar, 2 oua, un praf de sare, 1 lingurita rasa de praf de copt, coaja rasa de la 1/2 lamaie , 200 gr faina, 500 gr cirese, 1 lingura unt, 1 lingura faina pentru tapetat tava.


Mod de preparare:

Se amesteca foarte bine untul cu zaharul si sarea pana devine spumos. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa de lamaie, apoi faina cernuta de doua ori impreuna cu praful de copt. Dupa ce se amesteca bine compozitia, se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra se aranjaza ciresele fara samburi. Se coace prajitura timp de 20-25 de minute, la foc potrivit. La final, se presara din abundenta cu zahar pudra cu aroma de vanilie.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu cirese

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...