Prajitura cu fulgi de porumb


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu fulgi de porumb


Prajitura cu fulgi de porumb

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: 27ralu


Reteta vizualizata de: 1726 ori

Vezi toate retetele bucatarului (261)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 pachet fulgi de porumb, 15 linguri zahar, 3 linguri apa, 1 1/2 pachet margarina, 4 linguri cacao, 1 cana de nuci taiate (sau alune), 5-6 bucati rahat.


Mod de preparare:

Pentru a prepara prajitura cu fulgi de porumb, rumenim fulgii usor in cuptor, amestecand mereu sa nu se arda. Zaharul se topeste pe foc cu 3 linguri de apa. Cand incepe sa se caramelizeze usor, se adauga margarina si se amesteca pe foc pana se face ca o crema groasa, se adauga cacao si inca 1 lingura de apa. Se amesteca sa se incorporeze. Se stinge focul, se adauga nucile, fulgii de porumb, rahatul si se amesteca foarte repede. Se toarna in tava de la aragaz, se netezeste cu cutitul si se da la rece. Cand s-a intarit, prajitura cu fulgi de porumb se taie in bastonase ca napolitanele. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu fulgi de porumb

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Turta dulce figurine

Untul se topeste si se amesteca cu mierea si zaharul. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca in...

Papanasi romanesti

Se amesteca branza de vaci cu zahar,ou, gris, coaja de lamaie, un vf de sare, bicarbonat...

Fursecuri cu ciocolata

Ciocolata si untul se topesc impreuna, iar oul se freaca bine cu zaharul. Faina se amesteca...

Strudel cu mere

Se taie si se curata merele, se scot semintele, apoi pulpa se taie cuburi sau se dau pe...

Chec de post cu mere si stafide

Punem stafidele la inmuiat in apa cu esenta de rom (cat sa le acoperim). Curatam merele si le...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...