Prajitura cu gem de caise si branza


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu gem de caise si branza


Prajitura cu gem de caise si branza

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1460 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 5 portii


1 kg branza proaspata de vaci
400 gr gem de caise
200 gr unt sau margarina
4 linguri cu gris
2 linguri amidon
2 linguri esenta de rom
2 linguri cu zahar pudra
250 gr faina
2 oua


Mod de preparare:

Din branza proaspata de vaci vom folosi 250 gr pentru aluat, restul ramanand pentru umplutura. Cele 250 gr de branza se freaca foarte bine cu o furculita sau se trec prin sita. Se adauga untul sau margarina tinute la temperatura camerei. Dupa ce compozitia a devenit omogena, se adauga faina si continuam sa amestecam pana se incorporeaza bine in aluat. Se introduce apoi intr-o punga de de plastic si se lasa la rece pentru 2-3 ore. Branza pentru umplutura se paseaza, se incorporeaza pe rand un ou si un albus (galbenusul pastrandu-se pentru a se unge preparatul) apoi romul si grisul. Gemul de fructe se amesteca cu amidonul. Tapetam o tava cu hartie de copt. Intindem o foaie de aproximativ un centimetru. O asezam in tava si apoi cu ajutorul unui cutit taiem marginile care se rasfrang peste tava. Restul de aluat il framantam din nou si il intindem in asa fel incat sa obtinem o foaie de aluat cu care sa acoperim compozitia din tava. Adaugam branza de vaci si o netezim usor cu ajutorul unei linguri umezite in apa rece. Deasupra se toarna gemul de fructe.Asezam foaia de aluat deasupra si o ungem cu galbenusul frecat cu putin zahar. Dam la cuptor la foc moderat pentru 50 de minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se pudreaza cu zahar, se poate servi atat rece, cat si fierbinte.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu gem de caise si branza

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...