Prajitura cu mere si gutui


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu mere si gutui


Prajitura cu mere si gutui

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 629 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Blat
150 g biscuiti
125 g unt
2 linguri zahar pudra
crema
1 kg mere
500 g gutui
200 g zahar
70 g unt
1/2 lamaie
scortisoara
vanilie
400g crema de branza
200g frisca
1 plicuri gelatina


Mod de preparare:

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine. Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam biscuiti si cu o lingura presam un strat de grosime uniforma si dam la frigider. Intr-o cratita adaugam 800 g mere curatate si taiate felii,gutuile curate si taiate bucati,150 g zahar,50 g unt si punem pe foc pana ce incep sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca,adaugam scortisoara si mai lasam pe foc 2 min. Lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam 1 plic de gelatina hidratata in apa rece si dizolvata pe baie de abur, amestecam bine si adaugam peste biscuiti,dam la congelator cca 30 min, merele ramase se adauga intr-o cratita,impreuna cu zaharul ramas,20 g unt,zeama de lamaie si pe pun pe foc pana ce se inmoaie bine,la final se paseaza cu blenderul pana obtinem un piure, mixam frisca impreuna cu crema de branza,adaugam piureul de mere si 1 plic de gelatina hidratata. Amestecam bine si turnam peste mere, dam la frigider cateva ore dupa care se decoareaza cu sos caramel sau dupa preferinta,



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu mere si gutui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

Briose cu ciocolata

Intr-un bol amestecam faina,zaharul,coaja de portocale,praful de copt, in alt bol mixam ouale...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...