Prajitura cu morcov


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu morcov


Prajitura cu morcov

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 654 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

3 oua
3 morcovi
3-6 linguri cu varf zahar (eu am folosit chiar 6 linguri de zahar brun si a fost cam dulce)
6 linguri cu varf de faina
1 ceasca de ulei ( nu o cana mare)
un praf de sare
1/2 lingurita de scortisoara macinata
1 lingurita de praf de copt
gem de visine
branza philadelpfia
fructe pt decor


Mod de preparare:

Intr-un vas de mixer se freaca cele 3 oua timp de 1-2 minute, pana aveti o compozitie spumoasa. Apoi , se adauga tot zaharul si se mixeaza in continuare pana se incheaga compozitia si arata ca o crema usoara. Nu dureaza mult, maxim 1 minut. Tot acum se pune si scortisoara, mixand in continuare pana se omogenizeaza. Se adauga uleiul in compozitie si se mixeaza pana se incorporeaza. Se dau morcovii pe razatoarea mica si se pun in compozitia obtinuta pana acum. Se incorporeaza folosind mixerul. Separat se cerne faina cu praful de copt si praful de sare. Cu o lingura se amesteca ingredientele uscate si se adauga intr-o singura etapa peste compozitia de chec (oua+zahar+ulei+morcovii rasi) folosind mixerul se amesteca totul timp de 1 minut pentru a incorpora bine toata faina. Se incalzeste cuptorul la 160 grade c cu 5 minute inainte de a baga tava in cuptor. Se unge rotunda cu ulei (cam 1-2 linguri). Eu am folosit o pensula de cauciuc pentru a fi sigura ca am intins uleiul prin fiecare adancitura a formei. Apoi am turnat tot aluatul in tava si am lasat-o la cuptorul preincalzit timp de 30-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. La mine a durat circa 40-45 de minute. Si am mai lasat- inca 10 minute in cuptorul oprit. Dupa care am rasturnat-o pe un tocator. Dupa ce s-a racit se pune gem de visine, iar deasupra branza philadelphia. Se decoreaza cu fructe. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu morcov

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...