Prajitura cu rubarba si bezea


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu rubarba si bezea


Prajitura cu rubarba si bezea

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: IonelaB


Reteta vizualizata de: 2598 ori

Vezi toate retetele bucatarului (56)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 praf de copt, 10 albusuri, 6 galbenusuri, 1 margarina, 250 ml lapte, 300 gr zahar, 2 tulpini de rubarba, 300 gr faina.


Mod de preparare:

Incepem sa pregatiti aceasta prajitura de rubarba si bezea mixand bine galbenusurile cu mixerul. Cand sunt batute, adaugam  300gr zahar, batem bine, apoi adaugam margarina; batem bine din nou. Praful de copt il adaugam in laptele incalzit si amestecam dupa care il adaugam in compozitia de galbenusuri cu zahar si margarina. Adaugam faina in ploaie, incet. Mixam bine. Turnam compozitita in tava unsa cu ulei si pudrata cu faina. Reteta este pentru o tava cu dimensiunea de 30cm/ 40cm. Curatam rabarbura, o taiem cuburi si o punem deasupra compozitiei fara sa apasam. Dam tava la cuptor pt 20 minute la 180 grade C, cat sa se faca de jumatate prajitura. In acest timp facem bezeaua: batem cele 10 albusuri bine pana cand albusurile sunt tari. Adaugam si restul de 300g zahar si batem bine pana cand bezeaua este si mai tare si lucioasa. Scoatem prajitura si turnam bezeaua peste ea si dam din nou la cuptor tot pt 20minute si tot la 180 grade. Cand bezeaua este uscata-crocanta- si prajitura nu se lipeste de scobitoare, este gata. PONT: pentru ca bezeaua sa se usuce mai repede, lasati usa cuptorului intredeschisa dupa ce introduceti prajitura cu bezeaua. Prajitura cu rubarba si bezea se scoate, se lasa la racit si se taie dupa preferinta. POFTA BUNA!



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu rubarba si bezea

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...