Prajitura cu stafide si iaurt


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu stafide si iaurt


Prajitura cu stafide si iaurt

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 828 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

300 gr iaurt, 300 gr faina, 300 gr zahar, 3 oua, 3 linguri ulei, 100 gr stafide, 50 gr coaja de lamaie confiata, 1 pliculet praf copt.


Mod de preparare:

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul si amestecam bine. Punem apoi uleiul, faina si praful de copt si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam stafidele si coaja de lamaie (daca nu aveti coaja confiata puteti inlocui cu razatura de lamaie). Tapetam forma (diametru 24 cm) cu hartie de copt si turnam aluatul. Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste deasupra. Lasam sa se raceasca bine, apoi scoatem din tava si portionam. Rezultatul: o prajitura cremoasa, cu gust fin de iaurt si lamaie, imbogatita de savoarea stafidelor.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu stafide si iaurt

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Briose porcusor cu crema de unt

Pentru briose, se freaca untul cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga, pe...

Tavalite cu nuca macinata

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se...

Placinta de mere de post

Se amesteca faina cu drojdia, sarea, zaharul,zaharul vanilat apoi se adauga apa calduta,...

Negrii in camasi albe

Se separa cele zece oua , albusul de galbenus, pastrind impreuna galbenusurile si impartind...

Prajitura cu foi de miere si crema de lamaie

Pentru foi: batem ouale intregi spuma cu zaharul, apoi adaugam untul moale si mierea de...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...