Prajitura cu umplutura de cirese


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu umplutura de cirese


Prajitura cu umplutura de cirese

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: luana06


Reteta vizualizata de: 892 ori

Vezi toate retetele bucatarului (604)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru aluat: 4 oua, 300g zahar, 200g unt, 400g faina, 1 pahar cu lapte (150ml), 2 pachetele praf de copt,  lamaie , 4 linguri ulei, sare. Pentru umplutura: 1250g cirese fara samburi, 2 linguri de zahar pudra.


Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu sare, apoi zaharul pana ce amestecul devine spumos; se adauga untul frecat spuma separat, apoi se incorporeaza faina cu praful de copt, laptele, coaja rasa si zeama de lamaie si uleiul. La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Deasupra vom presara ciresele foarte bine scurse. Se coace la cuptor cu foc potrivit timp de 50-60 minute. Se serveste cu zahar pudra presarat.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu umplutura de cirese

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...