Prajitura cu visine si cirese negre


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura cu visine si cirese negre


Prajitura cu visine si cirese negre

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 884 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu
Tip reteta: Reteta de post

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

400 g visine si cirese negre, fara samburi
5 oua
200 g iaurt
100 ml ulei
250 g zahar
200 g faina + 2 linguri faina
2 lingurite de praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
zeama de la 1/2 portocala
1 lingura otet


Mod de preparare:

Am batut albusul impreuna cu zaharul spuma tare. Am adaugat si zaharul vanilat. Am adaugat apoi galbenusurile pe rand. Folosindu-ma de o lingura de lemn, am incorporat pe rand iaurtul, uleiul, zeama de portocala, amestecand usor de fiecare data. Am incorporat faina si praful de copt stins cu o lingura de otet. Am turnat aluatul intr-o ava rotunda, tapetata cu hartie de copt, apoi am presarat fructele tavalite prin faina. Am copt prajitura in cuptorul preancalzit la 180°c pentru 45 minute. Cand a fost gata, am lasat-o sa se raceasca, apoi am decorat-o cu ciocolata (cu lapte) topita pe baie de abur. O bunate de prajitura a iesit!!



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura cu visine si cirese negre

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...