Prajitura felie de lapte (varianta mea)


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura Felie de lapte (varianta mea)


Prajitura Felie de lapte (varianta mea)

Rating   ( 5 voturi)

4 5

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 3810 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat: 5 oua, 100 gr. zahar, 1 vanilie, 2 ½ lg. gris sau pesmet, 2 ½ lg. faina, 2 ½ lg. cacao, 2 ½ lg. miere, ½ praf de copt, 1 praf de sare, 25 ml. lapte, 135 ml. ulei. Pentru crema de lapte: 500 ml. smantana, 350 gr. lapte condensat, 200 ml. lapte, 20 gr. gelatina, 100 gr. miere (de preferat miere de tei), esenta de vanilie, lapte condensat (daca nu gasiti de cumparat si doriti sa il preparati in casa): 115 ml. apa fierbinte, 90 gr. unt, 60 gr. zahar, 90 gr. miere, 165 gr. lapte praf, 1 ½ fiole esenta de vanilie. Pentru decor: ciocolata rasa.


Mod de preparare:

Blatul pentru Prajitura Felie de lapte se prepara astfel: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat cateva minute cu mixerul pe viteza cea mai mare pana cand amestecul devine o crema densa. Se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul (sau pesmetul) si se mixeaza usor, apoi se adauga treptat laptele, uleiul, apoi mierea. Se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor. Compozitia va fi destul de lichida. Se coc doua foi (sau una!) in tava (29 X 40 cm.) tapetata (obligatoriu) cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180??°C pt. cca. 20 min. (sau mai putin).
Se lasa la racit fara a se indeparta hartia.
Crema de lapte: se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 100 ml. lapte. Gelatina se topeste in restul de lapte cald (pe baie de aburi, fara a se fierbe!), apoi se adauga amestecului de lapte condensat. Adaugam si mierea. Frisca se bate, apoi se amesteca cu compozitia de lapte. Se lasa crema la rece 30 – 40 de minute, amestecand de doua ori intre timp (nu trebuie sa se inchege, ci doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida), dupa care se intinde peste blat (sau intre foi). Deasupra se rade ciocolata (sau, daca s-au copt doua foi de blat si s-a pus crema intre ele, se topesc 200 gr. ciocolata si se intind peste prajitura).
Laptele condensat: se amesteca apa cu untul, zaharul, mierea si vanilia. Se adauga laptele praf si se amesteca pana devine gros. Se poate pastra in frigider maxim o saptamana. Prajitura Felie de lapte este delicioasa!



2
Comentarii si intrebari la: Prajitura Felie de lapte (varianta mea)

Georgiana,    Data: 18/10/2012 05:09:47   Raspunde

Mul???umesc! Este una dintre pr??jiturile preferate ale familiei ???i prietenilor!
LALY,    Data: 05/09/2012 10:39:48   Raspunde

Arata foarte bine prajitura ta,am s-o incerc si eu cu siguranta.Felicitari.
Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...