Prajitura in dungi


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Prajitura in dungi


Prajitura in dungi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 732 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Foi
1 kg faina
100 g zahar
1 plic amoniac
1 praf de sare
coaja de portocale
3 oua
300 g untura
100 ml lapte
3 linguri mac
3 linguri cacao
3 linguri nuca macinata
crema
500 ml lapte
4 linguri gris
150 g unt
esenta de vanilie
decor
1 ciocolata
50 g unt
100 ml frisca


Mod de preparare:

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si impartim compozitia in 3 vase. In primul vas adaugam macul, amestecam, adaugam 1 ou, 100 g untura, incepem sa framantam adaugand treptat lapte, pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min. In al 2 lea vas adaugam nuca macinata,1 ou,100 g untura,framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie si dam la rece 30 min. In al 3 lea vas adaugam cacao, 1 ou,100 g untura, framantam adaugand treptat lapte pana rezulta un aluat omogen, invelim in folie si dam la rece 30 min. Intindem cate o bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara pe masa infainata, transferam pe dosul tavii (una cu ulei) taiem surplusul de aluat si coacem cca 10-15 min pana ce se rumeste putin repetam pana terminam aluatul. Crema-intr-o cratita adaugam zaharul, laptele si punem pe foc, cand da in clocot adaugam grisul amestecat cu putin lapte. Amestecam continuu pana ce se ingroasa, luam cratita de pe foc adaugam esenta, untul taiat buati si amestecam pana ce se dizolva. Acoperim crema cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Ansamblare-asezam prima foaie cu mac-crema-foaia cu cacao-creama-foaia cu nuca,adaugam o greutata deasupra si dam la rece cateva ore intr-un vas adaugam ciocolata rupta bucati, untul, frisca, punem pe foc amestecand continuu pana ce se dizolva ciocolata. Turnam deasupra ciocolata si dam la rece 30 min dupa care decoram dupa plac.



0
Comentarii si intrebari la: Prajitura in dungi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

Briose cu ciocolata

Intr-un bol amestecam faina,zaharul,coaja de portocale,praful de copt, in alt bol mixam ouale...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...