Raffaello



Raffaello

Rating   ( 3 voturi)

2 3

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Ina


Reteta vizualizata de: 1307 ori

Vezi toate retetele bucatarului (16)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru crema: 700 ml frisca lichida, 750 g ciocolata alba, 50 ml crema de whisky, 5 g gelatina. Pentru blat 1: 3 oua, 200 g. zahar, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 200 g. faina, 10 g praf de copt. Pentru blat 2: 5 albusuri, 150 g zahar, 150 g nuca de cocos, 2 linguri faina, 5 g praf de copt, cateva picaturi esenta de migdale sau vanilie. Pentru sirop: 150 ml crema de whisky, 50 ml apa. Pentru decor: 200 g fulgi de cocos.


Mod de preparare:

Crema : frisca lichida se incalzeste la bain-marie ( sau direct pe flacara, dar avand grija sa nu se lipeasca de vas ). Cand frisca e pe punctul de a fierbe, se adauga ciocolata bucati. Se amesteca energic pana cand ciocolata se topeste, dupa care se da vasul la o parte si se lasa la racit. Hidratam gelatina in 50 ml apa (timp de 5-10 minute), dupa care topim la microunde 5-8 secunde, pana se lichefiaza. Se scot cateva linguri din crema de ciocolata si se amesteca bine cu gelatina , apoi se amesteca si cu restul de crema, mixand pentru a nu se face cocoloase. Se adauga crema de whisky si se mixeaza bine. Blat 1 : separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar, apoi adaugam laptele si uleiul. Albusurile se bat spuma cu alte 100 g zahar, apoi se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina si cu praf de copt. Turnam totul intr-o tava captusita cu hartie de copt si coacem 20-25 min. La foc potrivit. Blat 2: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se adauga nuca de cocos, faina amestecata cu praful de copt, esenta de migdale sau vanilie. Turnam compozitia in tava captusita cu hartie de copt si coacem la foc potrivit 20-25 min. Asamblare : blatul 1 l-am stropit bine cu 150 ml crema de whisky amestecat cu 50 ml. Apa ( in reteta laurei sava, de unde m-am inspirat, se specifica lichior de cocos sau lapte de cocos ). Am acoperit blatul cu jumatate din cantitatea de crema de ciocolata alba , apoi am asezat deasupra blatul 2, peste care am intins restul de crema. Deasupra am presarat fulgi de nuca de cocos. Prajitura este delicioasa daca sta catev a ore la frigider.



0
Comentarii si intrebari la: Raffaello

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...