Rulada cu branza si stafide


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Rulada cu branza si stafide


Rulada cu branza si stafide

Rating   ( 1 voturi)

1 1

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 2533 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

300 gr faina, 100 ml lapte, 100 gr de unt, 100 gr zahar, 2 linguri cu stafide, coaja rasa de lamaie , esenta de rom, 3 oua, unt pentru uns tava, 200 gr branza dulce de vaci, sare.


Mod de preparare:

Aluatul pentru rulada cu branza si stafide se prepara din faina, jumatate din cantitatea de unt, lapte si un praf de sare. Se framanta si se lasa la cald 20-30 de minute. Intr-un castron se pregateste umplutura pentru rulada cu branza si stafide astfel: branza se faramiteaza cu o furculita si se amesteca cu ouale, coaja de lamaie, zaharul si stafidele tinute 10 minute in apa calda cu putina esenta de rom. Din aluat se face o foaie cat mai subtite, care se stropeste apoi cu unt topit si se pune deasupra ei un strat cat mai uniform de branza. Se ruleaza aluatul sub forma de sul, care se pune in tava unsa cu unt si se baga la cuptor pentru 30 de minute, pana cand se rumeneste usor. Rulada cu branza si stafide serveste cu zahar pudra presarat deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Rulada cu branza si stafide

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...