Salam de gutui


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Salam de gutui


Salam de gutui

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 599 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1/2 kg gutui, 200 gr zahar, 100 gr stafide, 100 gr nuci, 1 esenta rom.


Mod de preparare:

Curatam gutuile si le taiem cubulete, apoi le punem la fiert cu apa cat sa le acopere. Cand s-au inmuiat gutuile, adaugam zaharul si lasm pe foc pana scade toata zeama si se caramelizeaza amestecul. Adaugam stafidele care au fost inmuiate in esenta de rom si nucile pisate si mai lasam pe foc aproximativ 15 minute mestecand continuusa nu se lipeasca. Lasam putin sa se racoreasca si apoi rasturnam compozitia rezultata pe un ceolofan. Rulam in forma de salam, strangem bine la capete si dam la rece. Dupa ce s-a intarit desfacem folia de ceolofan. Apoi taiem felii.



0
Comentarii si intrebari la: Salam de gutui

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Chec cu iaurt

Galbenusurile se freaca cu cele doua tipuri de zahar si cu coaja rasa de lamaie pana ce se...

Pasca traditionala cu branza si stafide 2

Se amesteca faina cu zaharul si sarea. Se bat ouale si se amesteca cu laptele, apa si untul...

Chec din albusuri cu zmeura

Albusurile le-am batut bine, adaugand treptat zaharul. Faina am amestecat-o cu praful de...

Prajitura tavalita

Pentru blat am separat ouale, albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma....

Pandispan cu cirese

Am separat ouale: albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar le-am batut spuma. Peste...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...