Sarailie



Sarailie

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 1106 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Turcia
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 pachet foi de placinta, 150 gr nuca macinata, 150 g amestec de nuca, scortisoara, 100 g unt topit, 1 bat frigarui. Pentru sirop: 600 ml apa, 300 g zahar, 1 lingura miere, 1 lingura zeama de lamaie , esenta de vanilie.


Mod de preparare:

Am taiat foile in 4 parti egale. Am lucrat cu cate un calup, restul le-am pus in frigider pana le-a venit randul. Pentru rulou am folosit cate doua foi, unse individual cu unt topit. Am presarat amestecul de nuca pe foaie, am pus batul de frigarui, am rulat, apoi am strans din laterale, usor fara a rupe foaia, si am scos batul. Am procedat asa pana am terminat toate foile si am umplut o tava de „sarmalute”. Tava cu rulouri, care in prealabil a fost unsa si tapetata cu hartie de copt, am dat-o la cuptorul preincalzit cca 30 minute la 200 grade. Intre timp am facut siropul, punand toate ingredientele la fiert 8 minute de la primul clocot. Cand sarailiile au fost gata, am turnat siropul fierbinte si am lasat sa se raceasca. Cand s-au racit complet, le-am bagat la frigider.



0
Comentarii si intrebari la: Sarailie

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...