Snickers



Snickers

Rating   ( 3 voturi)

4 3

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Georgiana


Reteta vizualizata de: 2453 ori

Vezi toate retetele bucatarului (54)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat: 6 albu??β„?uri, 200 gr zah?„?’r, 100 gr nuc?„?’ m?„?’cinat?„?’, 4 lg f?„?’in?„?’, 2 lg gri??β„?, 1 pache??β€?el praf de copt. Pentru crem?„?’: 8 + 5 lg zah?„?’r, 200 gr unt, 6 g?„?’lbenu??β„?uri, 100 gr nuc?„?’ m?„?’cinat?„?’, esen??β€??„?’ de rom (facultativ). Pentru glazuri: 200 gr ciocolat?„?’ alb?„?’, 100 gr ciocolat?„?’ cu lapte, 2 lg ulei.


Mod de preparare:

Mai întâi se face blatul: albu??β„?urile se bat spum?„?’, apoi se adaug?„?’ zah?„?’rul ??β„?i se bate în continuare pân?„?’ când bezeaua st?„?’ b?„?’??β€?. Se adaug?„?’ nuca m?„?’cinat?„?’ ??β„?i se amestec?„?’ u??β„?or, apoi se adaug?„?’ f?„?’ina, gri??β„?ul ??β„?i praful de copt (eu întotdeauna cern f?„?’ina ??β„?i praful de copt) ??β„?i se amestec?„?’. Compozi??β€?ia se pune în tava (36 x 24 cm. ) tapetat?„?’ cu hârtie de copt ??β„?i se coace la 180??°c pt. cca 20 de min. (se face proba cu scobitoarea). Dup?„?’ ce s-a r?„?’cit blatul, se tope??β„?te ciocolata alb?„?’ (eu am p?„?’strat 40 de gr. pe. decor) pe baie de aburi cu o lg. de ulei ??β„?i se întinde peste blat. Dup?„?’ ce s-a înt?„?’rit ciocolata, se face crema: g?„?’lbenu??β„?urile se freac?„?’ cu 5 lg. de zah?„?’r ??β„?i nuca m?„?’cinat?„?’. Cele 8 linguri de zah?„?’r r?„?’mase se pun într-o crati??β€??„?’ pe foc ??β„?i se caramelizeaz?„?’ pân?„?’ când cap?„?’t?„?’ o culoare aurie frumoas?„?’ (ave??β€?i grij?„?’ s?„?’ nu îl arde??β€?i pt. c?„?’ o s?„?’ aib?„?’ un gust amar). În zah?„?’rul caramelizat se adaug?„?’ untul la temperatura camerei, t?„?’iat cubule??β€?e (pu??β€?in câte pu??β€?in ??β„?i se amestec?„?’ continuu, altfel zah?„?’rul se va înt?„?’ri ??β„?i va dura foarte mult s?„?’ se topeasc?„?’ din nou), se ia de pe foc ??β„?i se adaug?„?’ compozi??β€?ia de g?„?’lbenu??β„?uri (amestecând continuu), apoi se pune din nou pe foc ??β„?i se amestec?„?’ pân?„?’ se îngroa??β„??„?’. Dup?„?’ ce se ia de pe foc, crema se toarn?„?’ peste pr?„?’jitur?„?’ (ciocolata alb?„?’ trebuie s?„?’ fie înt?„?’rit?„?’, altfel se va amesteca cu crema) ??β„?i se întinde repede. Dup?„?’ ce s-a înt?„?’rit crema, ciocolata cu lapte se tope??β„?te pe baie de aburi cu 1 lg. ulei ??β„?i se întinde peste pr?„?’jitur?„?’. Eu am topit ??β„?i cele 40 gr. ciocolat?„?’ alb?„?’ ??β„?i am ornat pr?„?’jitura cu ea. Se las?„?’ la temperatura camerei pân?„?’ se înt?„?’re??β„?te glazura apoi se poate da la frigider (daca se d?„?’ la rece înainte ca ciocolata s?„?’ se înt?„?’reasc?„?’, aceasta î??β„?i pierde luciul). Se por??β€?ioneaz?„?’ ??β„?i se savureaz?„?’!



0
Comentarii si intrebari la: Snickers

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...