Tarta cu capsuni


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Tarta cu capsuni


Tarta cu capsuni

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1699 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

1 kg capsuni, sos caramel, 2 cani de faina, 250 g zahar, plic zahar vanilat, oua, 1 pachet unt, sare, 1 varf cutit praf de copt, ciocolata, coaja de la o  lamaie , 1 plic  budinca de vanilie, 150 ml iaurt, 250 ml frisca, Tort Gelee rosu, suc de mere.


Mod de preparare:

Pentru tarta cu capsuni, se pregateste o foaie de aluat dintr-un amestec de 2 cani de faina,1 varf cutit praf de copt, 1 cescuta zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 pachet unt, 1 ou, si 1lingurita coaja de lamaie. Se framanta totul, se ruleaza intr-o folie de plastic si se da la rece aprox. o ora. Dupa acest timp, aluatul se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta, unsa, ridicandu-se pe margini. Se inteapa cu o furculita si se coace aprox.20 min.
Crema pentru tarta cu capsuni se prepara astfel: in 150 ml iaurt se pun o budinca din praf de vanilie si 2 linguri cu zahar dupa care se lasa la rece. Ciocolata se topeste in bain-marine, se unge blatul si se lasa la uscat. Crema rece se injumatateste si se acopera cu 500 g. capsuni. Restul de crema se amesteca cu  frisca batuta. Se acopera blatul si se orneaza cu restul de capsuni. Totul se fixeaza cu o glazura rosie si suc de mere peste care se presara "in ploaie" caramel. Tarta cu capsuni se tine la rece, apoi se serveste!



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu capsuni

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...