Tarta cu cirese


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Tarta cu cirese


Tarta cu cirese

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: gabriela26


Reteta vizualizata de: 1032 ori

Vezi toate retetele bucatarului (46)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mic

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

300g faina
80g zahar brun
80g unt
1 ou
3-4 linguri lapte
coaja de la o jumatate de lamaie
2 pliculete zahar vanilat
1/2 pliculet praf de copt
1 kg cirese
zahar pudra ptr decor


Mod de preparare:

Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul si praful de copt, se adauga untul topit, dar nu fierbinte, oul, coaja de lamaie rasa, laptele si zaharul vanilat. Se framanta un aluat neted si se tine 30 min la rece. Se ia 2/3 din aluat si se intinde foaie subtire. Se asaza intr-o forma patrata (termorezistenta) mai mica, unsa si tapetata, imbracand si peretii. Ciresele se spala, se scot samburii, se lasa sa se scurga bine si se aseaza peste aluat. Din aluatul ramas se intinde rulouri subtiri si se formeaza deasupra un grilaj. Se lipesc bine marginile. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 30 minute. Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se presara zaharul pudra. 



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu cirese

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...