Tarta cu cirese


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Tarta cu cirese


Tarta cu cirese

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: sasangelica


Reteta vizualizata de: 629 ori

Vezi toate retetele bucatarului (735)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

200 g faina, 175 g unt, 50 g untura, 250 g zahar praf, 1/2 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie , 3/4 cana migdale macinate, 2 galbenusuri, un plic de zahar vanilat, 1/2 kg cirese curatate de samburi.


Mod de preparare:

Faina cernuta se amesteca cu 100 g unt, untura, 100 g zahar praf si bicarbonatul. Se framanta un aluat care se intinde pe fundul tavii. Se inteapa cu furculita, se pune deasupra un saculet din panza plin cu boabe de fasole si se da la cuptor. Se coace pe jumatate. Intre timp migdalele se amesteca cu restul de unt, restul de zahar praf, galbenusurile si vanilia. Se scoate tarta din cuptor, se ia saculetul cu fasole se toarna amestecul cu migdale si se aranjeaza deasupra ciresele. Se da din nou la cuptor la 220 grade timp de 20-25 minute.



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu cirese

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...