Tarta cu mere si nuci caramelizate


Home » Retete-culinare » Patiserie-si-prajituri » Tarta cu mere si nuci caramelizate


Tarta cu mere si nuci caramelizate

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1374 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

Pentru aluat:
250g faina
100g unt moale
2 linguri de zahar (30 g)
1 ou
un praf de sare
Pentru umplutura:
3 - 4 mere
o cana lapte (250 ml)
2 linguri faina (30 g)
5 linguri zahar (75 g)
1 ou si 1 galbenus
2 pliculete zahar vanilat
coaja rasa de lamaie (1 lingurita)
Pentru decor:
200 gr nuci caramelizate


Mod de preparare:

Toate ingredientele se amesteca pana obtinem un aluat destul de tare, dar elastic. Dam la frigider aluatul pentru cam 20 - 30 minute, pana pregatim umplutura. Pentru crema de vanilie, batem cu mixerul oul si galbenusul cu zaharul pana se dizolva. Adaugam apoi cate o lingura de faina, pe masura de o omogenizam in crema. Punem si zaharul vanilat, coaja de lamaie si treptat adaugam si laptele. Pregatim merele, le curatam de coaja, le scoatem cotorul si le taiem felii subriti. Scoatem aluatul de la frigider si il intindem cu facaletul pe o suprafata presarata cu faina. Aluatul trebuie sa fie elastic, asa ca daca se crapa pe margini pe masura ce il intindem, adaugam putina apa si il mai framantam 1 minut, dupa care incercam din nou. Daca aluatul devine prea lipicios, inseamna ca s-a incalzit prea mult, asa ca il mai bagam la frigider cateva minute. Punem aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, presam cu grija pe toata suprafata tavii, pentru ca sa nu se rupa aluatul. Peste aluat asezam feliile de mere in cercuri, iar deasupra turnam crema. Putem presara 1- 2 linguri de zahar peste. Dam la cuptorul incins la 180 - 200 grade si lasam timp de 50 minute - 1 ora, pana cand crema s-a intarit, iar aluatul s-a rumenit pe margini. Deasupra ornam cu nuci caramelizate



0
Comentarii si intrebari la: Tarta cu mere si nuci caramelizate

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

Prajitura cu ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocoalta rupta bucati impreuna cu frisca si punem pe foc pana se...

Piscoturi cu crema de ciocolata

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,impreuna cu frisca si punem pe foc amestecand...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...