Caracatita cu orez brun


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Caracatita cu orez brun


Caracatita cu orez brun

Rating   ( 1 voturi)

4 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 1269 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

800 g caracatite mici, 200 ml vin alb, 200 g orez brun, 3 catei usturoi, 2 linguri otet balsamic, 1 ceapa, 1 ardei rosu, 1 ardei verde, 1 morcov mic, 1 rosie, busuioc, sare, piper.


Mod de preparare:

Caracatitele se curata, se spala si se pun la fiert pentru 1 ora in apa cu putina sare si 3 linguri cu otet. Intre timp se curata, se spala si se taie julien toate legumele. In wok incingem putin ulei de masline, adaugam legumele condimentam cu sare, piper si lasam sa se caleasca cateva minute. Dupa ce a fiert caracatita, se scoate din apa si se adauga peste legume. Tot atunci adaugam vinul, otetul balsamic, usturoiul, busuiocul si lasam pe foc cam 15- 20 minute timp in care amestecam usor. Orezul se spala si se pune la fiert impreuna cu apa si sarea la foc mare. In momentul in care apa incepe sa fiarba, vasul se acopera si focul sa da mic. Lasam orezul sa fiarba aproximativ 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Sevim caracatita alaturi de garnitura de orez brun. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Caracatita cu orez brun

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...