Cornete umplute cu pasta de somon si fistic


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Cornete umplute cu pasta de somon si fistic


Cornete umplute cu pasta de somon si fistic

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 1416 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de miercuri
Meniul de duminica


Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru cornete: 250 g faina integrala de orez, 100 g unt, 2 oua, 2 linguri smantana, 1 lingura ulei, 1 lingura zeama de lamaie , sare. Pentru pasta de somon cu fistic: 350 g somon, 150 g fistic, 150 g crema de branza cu verdeata, 30 ml suc de sfecla rosie, 1 lime, sare, piper.


Mod de preparare:

Prepararea cornetelor: intr-un bol amestecam untul pana devine spuma, adaugam pe rand cele doua oua, smantana, uleiul, sarea, zeama de lamaie, iar la sfarsit faina de orez si framantam pana cand obtinem un aluat potrivit de moale. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se lasa la rece timp de 30 - 40 minute. Cornetele se ung cu unt si faina, scuturand surplusul de faina de pe fiecare forma de cornet. Pe masa de lucru presarata cu putina faina se intinde o foaie de aluat subtire, se taie fasii dreptunghiulare si se imbraca fiecare rulou in parte. Pe partea superioara a ruloului facem 3 cerculete si indepartam aluatul. Dam cornetele la cuptor timp de 10-15 minute. Se scot de pe cornetele de folie cat sunt inca fierbinti, apoi se lasa sa se raceasca. Prepararea pastei de somon cu fistic: somonul spalat, se taie bucati mici, se condimenteaza, si se pune intr-o tava termorezistenta, stropita cu ulei de masline. Adaugam 100 g fistic tocat marunt, zeama si cateva felii de lime. Dam tava la cuptor timp de 25 - 35 minute. Somonul racit se blenduieste, apoi se amesteca cu crema de branza cu verdeata si cu sucul de sfecla rosie pana obtinem o pasta omogena. Cu ajutorul unui pos umplem fiecare cornet si il decoram cu fistic tocat marunt, apoi se pot servi. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Cornete umplute cu pasta de somon si fistic

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...