Crap cu legume la cuptor


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Crap cu legume la cuptor


Crap cu legume la cuptor

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1532 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 crap de circa 1,2 kg
4-5 cepe
4-5 ardei gras
4-5 rosii
120 gr bulion de rosii
cimbru uscat
sare
ulei
1 pahar de vin rosu
1 kg de cartofi
1 varf de lingurita de boia de ardei iute
1 legatura de patrunjel verde


Mod de preparare:

Pestele curatat de solzi si intestine se taie felii, se spala, se sterg cu servete de hartie si se sareaza bine. Se prajesc intr-o tigaie in ulei bine incins pana se rumenesc pe ambele parti. Se scoate pestele pe o farfurie, iar in uleiul ramas se prajesc cartofii taiati felii de aprox. 5 mm, ardeiul gras taiat felii subtiri si dupa aceea se adauga si ceapa tocata solzisori. Cand acestea s-au prajit putin, se adauga bulionul, vinul si 1 pahar de apa. Se presara putin cimbru uscat, sare si boiaua de ardei. Se lasa pe foc mic sa scada putin. Intr-o tava unsa cu ulei se pun legumele cu sosul facut mai devreme si deasupra se aseaza cu grija bucatile de peste, care se acopera cu felii de rosii. Tava se baga la cuptor timp de 30 de minute. Se serveste cald, cu patrunjel tocat deasupra.



0
Comentarii si intrebari la: Crap cu legume la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...