Crap la cuptor


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Crap la cuptor


Crap la cuptor

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1577 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

1 kg crap
2 cepe
2 ardei grasi
5-6 catei de usturoi
ulei
1 morcov
3 rosii
cateva linguri de suc de rosii
1/2 pahar de vin alb
sare
cimbru uscat
piper


Mod de preparare:

Crapul se taie bucati potrivit de mari, care se sareaza bine si se intind una langa alta intr-o tava unsa cu putin ulei. Printre bucatile de peste se pune usturoiul tocat, ardeiul taiat feliute subtiri, putin cimbru si piper. Se stropeste totul cu cateva linguri de ueli si se baga tava in cuptorul incins. Se lasa pana cand se rumeneste pestele, apoi se pun deasupra lui rosiile taiate felii si se mai lasa la cuptor 5-10 minute. Intre timp, ceapa si morcovul tocate se calesc in putin ulei. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga vinul, cateva linguri de suc de rosii, putina apa, sare si piper. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se strecoara si se toarna deasupra rosiilor si pestelui. Se mai baga tava in cuptor pentru 5 minute. Crapul la cuptor se serveste rece.

 



0
Comentarii si intrebari la: Crap la cuptor

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...