Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi


Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Rating   ( 2 voturi)

4 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 1547 ori

Vezi toate retetele bucatarului (370)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de luni
Meniul de vineri


Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

1 kg creveti nedecorticati, 500 ml vin alb demidulce, 1 ceapa medie, 6 catei usturoi, 1 lingura sare, piper, ulei.


Mod de preparare:

Am spalat crevetii bine-bine. Le-am rupt „capul” si i-am mai spalat odata bine-bine. Am tocat o ceapa si am calit-o putin in ulei si am adaugat crevetii scursi. Am pus vin cat sa ii acopere si am lasat sa fiarba cateva minute. Intre timp, am pregatit un mujdei din usturoi din sare, ulei si putina apa. Am adaugat mujdeiul peste creveti si am lasat sa fiarba acoperit cu un capac, pana cand vinul s-a evaporat aproape de tot si crevetii s-au fiert.



0
Comentarii si intrebari la: Creveti nedecorticati in sos de vin si usturoi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...