Creveti picanti cu lamaie


Home » Retete-culinare » Peste-si-fructe-de-mare » Creveti picanti cu lamaie


Creveti picanti cu lamaie

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1918 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi
Meniul de sambata


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 2 portii

12 creveti (prefierti)
1 ardei iute curatat de seminte si tocat
zeama si coaja de la o lamaie
1 catel de usturoi
5-6 rosii cherry
ulei de masline
1 legatura ce patrunjel
sare si piper proaspat macinat


Mod de preparare:

Fierbeti intr-o oala 2 l de apa si puneti crevetii pentru 10 secunde in apa fiarta.
Decorticati crevetii si puneti-i deoparte. Intre timp puneti intr-un castron 5-6 linguri de ulei de masline, zeama si coaja de lamaie, ardeiul iute, sare si piper si amestecati bine. Adaugati crevetii in castron si lasati-i sa stea 5 minute.
Intre timp puneti rosiile si usturoiul intr-un blender si tocati-le bine pana obtineti un sos. Adaugati patrunjelul tocat la sos.
Puneti crevetii pe farfurie adaugand si marinata in care au stat si apoi stopiti-i cu sosul de rosii cu patrunjel.
Serviti impreuna cu paine prajita si cu un pahar de vin alb.



0
Comentarii si intrebari la: Creveti picanti cu lamaie

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Plachie de peste

Pestele se curata si li se taie capetele si cozile. Eu am cumparat peste macrou. Se spala...

Coktail de fructe de mare cu garnitura de orez

Se decongeleaza fructele de mare, se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se dau in...

Fructe de mare cu usturoi

Fructele de mare congelate se spala foarte bine si se pun intr-o tigaie cu ulei, putina sare....

Pastrav pe pat de legume picante

Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5...

Ciorba de peste

Se pun la fiert in apa cau sare pestisorii marunti. Se fierb in timpul in careii cureti pe...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...